Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan, Meclis Üyelerine Çağrı: “Akdeniz’in Kaderini Değiştirmek İçin Gelin Birlik Olalım"

Meclis üyelerine çağrıda bulunan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Akdeniz’in kaderini değiştirecek, ilçemizi daha yaşanabilir bir bölgeye dönüştürecek olan her türlü hizmet, proje ve çalışmada gelin birlikte olalım” dedi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi, 15:58
G: 06.05.2019 - 16:00
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan, Meclis Üyelerine Çağrı: “Akdeniz’in Kaderini Değiştirmek İçin Gelin Birlik Olalım"
-

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda yaptı. Yoklama ve bir önceki birleşim tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, ilk olarak; Akdeniz Belediyesi ile Selanik’in Delta Şehri ile geçen dönem AB projesi kapsamında başlayan Şehir Eşleştirme Programının sürmesi için, Başkan Gültak’a imza yetkisi verilmesini içeren önerge oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda; Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanunun gereği; ‘Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne; Meclis üyeleri, Ticaret-Sanayi ile Ziraat Odası’ndan gizli oyla 5 asil (Cemil Uzun, Ali Tanrıverdi, Nurettin Özyurt, Suphi Yılmaz, Emin Çaparoğlu) ve 5 yedek üyenin (Halil Kara, Mehmet Bitgin, Gürhan Dayıcık, Yusuf Vedat Yücesoy, Tufan Nenni) seçimi yapıldı. Yine aynı kanun gereğince, yıllık tahmini bütçeyi onaylamak, doğabilecek sorunları görüşüp karara bağlamak üzere Murakabe Heyeti’ne de gizli oyla 5 asil; (Muzaffer Döşlü, Yakup Aykut, Bedriye Kuş, Süleyman Kaçar, Yusuf Vedat Yücesoy); 5 yedek üyenin; (Aydın Demirci, Arif Yücel, Özgür Çağlar, Süleyman Makam, Suphi Yılmaz) seçimi yapıldı. Meclis üyeleri arasından görevlendirilecek Başkan Yardımcısı ödeneğinin belirlenmesine ilişkin teklif de görüşülerek oybirliği ile karara bağlandığı toplantının bir sonraki maddesinde yer alan “2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili teklifin görüşülmesi ile ilgili gündemin de Plan-Bütçe ve Hukuk komisyonlarına havalesine oybirliğiyle karar verildi. Meclis gündeminin 7 ve 8’inci maddeleri gereğince; Bahçe, Tekke ve Yaka mahallelerinde bazı yerleşim bölgelerini ilgilendiren imar planı değişikliklerinin ilgili komisyonlara havalesine oybirliği ile karar verilirken; temenni ve öneriler bölümünde söz alan belediye meclis üyeleri de çeşitli konulardaki görüşlerini, öneri ve taleplerini dile getirdi.
“Gelin hep birlikte Akdeniz’in kaderini değiştirelim”
Meclis üyelerinin ardından söz alan Başkan Mustafa Gültak da konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, Akdeniz Belediye Meclisi’nin, alacağı ortak karar ve imza atacağı hizmetlerle demokrasinin yükseldiği bir Meclis olması gerektiğini söyledi. Başkan Gültak; “Akdeniz’in kaderini değiştirecek, ilçemizi daha yaşanabilir bir bölgeye dönüştürecek her türlü hizmet, proje ve çalışmada gelin birlikte olalım” dedi.
Akdeniz sakinlerinin talep ettiği hizmet ve çalışmaların belirlenmesi için yakın bir zamanda ilçe genelinde anket çalışması başlatacaklarını kaydeden Başkan Gültak, “Kentin ortasında cidden çok kötü alanlar var, tabi vatandaşlarımızın da bizden talepleri var” dedi; “Yapacağımız anketlerde belirlenen ve öne çıkan sorunları öncelik sırasına göre çözmek için yoğun bir gayret göstereceğiz” dedi.
“İnsanlarımızın içine sinmeyen projelere ‘olur’ vermeyiz”
“Akdeniz’in; yenilenmeye, değişime ihtiyaç duyan mahalleleri var. Bu durumu Meclis üyelerimiz de çok iyi biliyor” diyen Başkan Gültak; “Ancak halkımızın kabul etmediği, içine sinmediği hiçbir projeye bizim ‘olur’ vermemiz, destek olmamız da mümkün değildir. Geçen hafta sonu bazı mahallelerimizi ziyaret ettim; halkımızın da bu konuda talepleri olduğunu gördüm. Örneğin vatandaşlarımızın park, yeşil alan, spor tesisi yapılması istekleri oluyor.
Fakat geçmişten gelen hatalar ve çarpık yapılaşma nedeniyle, park veya spor tesisi ihtiyacı olan mahallelerimizde yer olmadığı için bu hizmeti veremiyoruz. Eğer insanlarımız kabul ederse, park ve yeşil alan varlığıyla, çocuklarımızın spor yapabileceği alanlarla, yeni konut alanları, camileri ve tandırlarıyla, buralarda yaşayan insanlarımızın gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatabilecekleri bir süreci başarabiliriz. Ancak Meclis üyelerimiz olarak sizlerin yardım ve desteğine ihtiyacım var. Gelin, daha mutlu, huzurlu, sağlıklı, temiz ve yaşanabilir Akdeniz hayalimizi birlikte kuralım” şeklinde konuştu.
6 bin kişilik iftar sofrasına davet
Konuşmasında, Meclis üyelerinin Ramazan ayını da tebrik eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, belediye olarak, hayırsever kişi ve kurumların da desteğiyle ilçe genelinde 11 mahallede sabit; bir de mobil olmak üzere toplam 12 mahallede, Ramazan boyunca her gün 6 bin kişilik iftar sofrası kuracaklarını sözlerine ekledi, Meclis üyeleri ve vatandaşları gönül ve kardeşlik sofrasına davet etti.
Meclis’in, 10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 10:00’da tekrar toplanmasına karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”