Başkan Can Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, muhtarlarla rutin hale getirdiği toplantılardan birini daha gerçekleştirdi. Başkan Can, toplantıda, mahalle mahalle yapacağı hizmetleri anlattı.

21 Nisan 2017 Cuma, 13:48
Başkan Can Muhtarlarla Bir Araya Geldi
-

Selçukhan Ayana resturantta düzenlenen yemeğe Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal, Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, Belediye Başkanı Şevket Can’ın muhtarlara büyük değer verdiğini, eşit hizmet verdiğini söyledi.

Güllü, “Arkadaşlar bildiğiniz üzere bu toplantılar 2 yıldır devam ediyor. Malumunuz geçen hafta referandumu kazasız belasız atlattık. Hepimize geçmiş olsun. Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun. Başkanımıza bizleri bir araya getirdiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal ise, Başkan Can’a muhtarlarla birlikte hareket ettiği için teşekkür etti.

Özünal, “Sizler hizmetlerin en iyilerine layıksınız. Az önce Şevket Başkanıma muhtarlarımızla nasılsınız dediğimde, başkanımız iftiharla ‘kol kolayız başkanım’ dedi. ‘Kendileriyle hiçbir sorunumuz yok’ dedi. Kendilerini kutluyorum. Değerli arkadaşlarım birlik, beraberlik içerisinde daha yolun başındaymış gibi dipdiri olmamız lazım. Siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun, bu toplumun büyüklüğünü ortaya çıkarmamız lazım. Başkanıma beni buraya nazikçe davet ettiği için tekrar teşekkür ediyorum. Başarılar hepimizin olacaktır diyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Mahalle mahalle öncelikli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, 3 yıl içinde 20 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Can, “3 yıl içerisinde yapmış olduğumuz yatırımların toplam bedeli 20 trilyon. Son olarak  Şelale Hasbahçe’nin kamulaştırmasını gerçekleştirdik. Anıt Mahallesi’nde hem cami yeri, hem de pazaryeri alanımız yoktu. Anıt mahallesindeki yerin adını koyduk orayı da kamulaştıracağız. Anıt mahallesindeki kamulaştıramaya 4 trilyon 200 milyon lira para ödeyeceğiz. Hasbahçe’deki kamulaştırmaya yaklaşık 10 trilyon para ödeyeceğiz. Şu anda yaklaşık 65 trilyonluk yatırımımız devam etmekte. Hepinizin bildiği gibi 4 tane cami inşaatımız devam ediyor. Kemalpaşa Mahallesi, Yeni Adliye cami yanı, Ergenekon Mahallesi, Barbaros Mahallesi. Akşemsettin Mahallesi’nde de ihaleyi gerçekleştirdik.

Bugün Şahin Mahallemizdeki taziye evimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah birkaç hafta sonra Bahçe mahallemizdeki taziye evimizin açılışını yapacağız. Şu anda Yunus Emre mahallemizdeki taziye evimizin inşaatı başladı. Yeşilevler mahallesininde bugün ihalesi yapılıyor. 5 mahallemizde de yaşam boyu spor merkezi inşaatımız devam ediyor. Şehitlertepesi, Kavaklı, Cumhuriyet, Fatih ve Yeşil mahalle. Bağlar mahallemizdeki halı saha inşaatımız bitti. Önümüzdeki hafta inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Eshab-ı Kehf çevre düzenlemesi yaklaşık 1 milyon TL. Hıdırellez etkinliklerinde açılışını gerçekleştireceğiz. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. Berdan 1.’nci Etap başladı. Bu 15 milyon TL’lik mega projemizdir. Bu yılın sonunda bitecek inşallah. Şu an da Berdan 2’nci etabın proje çalışmasını başlattım. Mevcut Jüstinyen köprüsüyle Tozkoparan Zahit Mahallesi arasında çalışmalarımız başladı. İnşallah bu yıl içerisinde yürüyüş yolu ve aydınlatmasını gerçekleştireceğiz. Güneş enerjisi ile ilgili ihaleyi gerçekleştirdik, 1. ve 2.’nci etap olarak devam edecek, projemizle kendi elektriğimizi üretip elektriğe para vermeyeceğiz. Hatta para kazanacağız. Kırklarsırtı mahallemizdeki arena yapacağımız yerle ilgili proje çalışmamız devam ediyor. Vuslat meydanı çalışmamız devam ediyor. Sondaj çalışması var. İnşallah bir şey çıkmaz. Tarsus’umuzun bu meydana ihtiyacı var. Otel projemizde projenin uzun olmasının sebebi meblağ çok yüksek. İnşallah gösteri merkezi ve arenanın temelini 2017 yılı içerisinde atmayı planlıyoruz. Köprü projelerimiz hazır. Fevziçakmak-Tozkoparan. DSİ’den onayını aldık. Duatepe ve İsmetpaşa mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmamız devam ediyor. Bu sürecin uzun olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 9 mahalleyi daha kentsel dönüşüme kattık. Yeni mahalle, Gaziler, Bağlar, Kırklarsırtı, Beydeğirmeni toplam 11 mahalle de kentsel dönüşümle ilgili çalışmamız devam ediyor” ifadesini kullandı.

Devam eden projelerle ilgili muhtarlardan proje ekiplerine yardımcı olmaları gerektiğini belirten Başkan Can, “Özelikle köylerimizde hali hazırda devam eden parke çalışmalarımızda muhtarlarımızın ekiplerimize genel hatlar dışında talepte bulunmamalarını istiyoruz. Zaten yazın asfaltlama çalışmalarıyla ilgili büyükşehir ekiplerimiz oralarda olacaklar” dedi.

Tarsus’ta sünnetlik çağa gelen tüm çocukların kirveliğine aday olduğunu belirten Başkan Can, “Muhtarlarımızdan kendi bölgelerindeki sünnetlik çağa gelmiş çocukları bizlere bildirmesini istiyoruz. Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde bizler sünnet yaptıracağız. Herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Kılık kıyafetine saatine varana kadar, bunların kınasını ve merasimini hep birlikte yaparak Tarsus’taki tüm çocuklarımızın kirveliğine talibim” şeklinde konuştu.

Hizmetlerin er geç yapılacağını kaydeden Başkan Can, önemli olan ülkenin huzuru, birliği ve dirliği olduğunu ifade ederek, “Biz yeter ki bir olalım, biz yeter ki, birlikte olalım. Biz Tarsus’ta yıllarca birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Birlikte de yaşayacağız Allah’ın izni ile. Siz bize inandınız, Tarsus halkı bize inandı. Tarsus halkı bizlerden yana teveccühünü kullandı. Bizim hedefimiz siyasetin haricinde Tarsus halkının duasını ve desteğini almak, birlikte yaşamak, yaşanabilir bir şehir bırakmak evlatlarımıza yaşanabilir bir şehirde bırakmak istiyoruz. Cenab-ı Allah bu birlikteliğimizi daim etsin diyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”