Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) tarafından düzenlenen 4. Ulusal Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu ve Fuarı, 28 Mart Cumartesi günü İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü'nde yapılacak. “Altınçağda Çocuk Olmak” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan sempozyum, 0-6 yaş grubu çocukların zihinsel gelişimini ele alacak. Bu dönemde eğitimin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen sempozyumda, alanında uzman akademisyenler ve doktorlar, çocukların psikolojik, nörolojik ve fiziksel gelişimini irdeleyecek. Ayrıca, okul öncesi eğitimde kullanılabilecek araç ve gereçlerin tanıtılacağı bir fuar da düzenlenecek.
Sempozyumun açılış konuşmalarını Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız gerçekleştirecek. Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlenen sempozyum, ülke genelindeki okul öncesi öğretmenlerin gelişimine katkıda bulunmayı ve eğitim süreçlerine yenilikler getirmeyi amaçlıyor. ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, çocuk gelişimi açısından önem taşıyan bu sempozyumun dördüncü kez düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Koç, “Okul öncesi eğitim, çocuk gelişiminin en kritik aşamasıdır. Ailelerin bilinçlenmesi ve eğitim kalitesinin artırılması artık bir ülke meselesidir” dedi.
Sempozyumda konuşma yapacak olan uzmanlar arasında, Prof. Dr. Adnan Yüksel, “Çocuklarda Nörolojik Gelişim” konusunu ele alacak. Prof. Dr. Hasan Bacanlı, “Günümüzde Anne Baba ve Çocuk. Güç Kimde?” başlıklı sunum yapacak. Psikolog Yusuf Menki, “Okul Öncesi Çocuklarının Öğrenme, Davranış ve Uyum Sorunlarının Değerlendirilmesi” üzerine konuşacakken, Davranış Bilimleri Uzmanı Yeşim Varol Şen, “Okul Öncesi Dönemde Çocuk Disiplini” konusunu paylaşacak. Ayrıca, Yard. Doç. Dr. Özgül Polat, “Anaokuluna Başlamak: Okula İlk Adım” başlığı altında bilgi verecek.