CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan, Partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Canlı Yayında Sert Liste Eleştirisi

CHP'li Başarır, “Yani mesela 2 adayla girilmesini isterdim ben Mersin’de. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin değil, daha çok üyelerin, ilçe başkanlarının hâkim olmasını isterdim” dedi.

28 Eylül 2023 Perşembe, 14:38
G: 28.09.2023 - 14:43
CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan, Partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Canlı Yayında Sert Liste Eleştirisi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen parti kongresinde Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakın belediye personellerinin, dostlarının hatta akrabalarının kurultay delegesi yazılmasını canlı yayında eleştirdi.

Yerel seçim öncesinde Genel Başkanlık tartışması yaşayan CHP’de il kongrelerinde başlayan ayrışma yayılıyor.
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen CHP Mersin İl Kongresinde tek aday olan Koral Ömür’ün Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer güdümlü il yönetim ve kurultay delegesi listesi yazması büyük eleştiriye neden olmuştu.
Son büyük eleştiri de Mersin Milletvekili CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır’dan geldi. Başarır, CHP’li Vahap Seçer’i yoğun şekilde eleştirdi.

“MERSİN KONGRESİ KEŞKE 2 ADAYLA OLSAYDI”
TELE 1 canlı yayınında konuşan Ali Mahir Başarır, Mersin’de partisinin tek adayla kongre yapmasını eleştirerek söze başladı. Başarır, “Yani mesela 2 adayla girilmesini isterdim ben Mersin’de. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin değil, daha çok üyelerin, ilçe başkanlarının hâkim olmasını isterdim” dedi.

“ÖNSEÇİM YAPARAK ADAY BELİRLENSİN!”
Yerel seçimler öncesinde üyelere dayalı önseçim yapılması gerektiğini ifade eden Ali Mahir Başarır, “Üyelere dayalı önseçim yapalım. Üye kimi istiyorsa onu yapalım. Çünkü Mersin’de üyelerin büyük kısmının demokrasi talebi var” diye konuştu.

“NİYE BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANI, AKRABA KURULTAY DELEGESİ OLUYOR? OLMAZ!”
Mersin İl Kongresinde Vahap Seçer güdümlü listeye de tepki gösteren Başarır, şöyle devam etti:
“Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin değil, daha çok üyelerin, ilçe başkanlarının hâkim olmasını isterdim. Mesela bunu da bir eleştiri olarak söylüyorum. Niye belediye çalışanları veya arkadaş, eş dost, akraba kurultay delegesi oluyor. Olmaz. Belediye başkanları bu seçimden sonra işini, görevini yapacak; örgütler çalışmalarını sahada yapacak, milletvekilleri yasa yapacak. Ama bu 3 kavram birbirine girerse olmuyor işte.”
Derleme: Sansasyonel Haber

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, Gençlerin Kariyer Yolculuklarında Onları İleri Taşımaya Devam Ediyor
Mersin'de "Köy Bizim Şenlik Bizim"Le Her Köy Eğlenceye ve Müziğe Doyuyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde Bolluk ve Bereket İçin Kaynayan Aşureler Mersinlilere Dağıtıldı
Cimcime Teyze 74 Yaşında Vefat Etti
Başkan Vahap Seçer, CHP Mersin Kadın Kolları İl Kongresi’ne Katıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Duyurdu: "Havalimanımız 10 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanımız Tarafından Hizmete Açılacak"
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın Eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Gül Çocuk Evinde Düzenlenen "Aşure Günü" Etkinliğine Katıldı
Uzun Yıllar Sonra Mersin Tarsus'ta Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Başlıyor
Duvar Boyama Etkinliği İle Çocuklar Mersin'de RengÂrenk ve Eğlenceli Bir Gün Geçirdi
Mersin Büyükşehir Voleybol Kursu İle Minikler Hem Spor Yapıyor Hem Sosyalleşiyor