Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in "Öğrenci Dostu Şehir" vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen projeler arasında yer alan Gazibis, Gaziantep Üniversitesi kampüsünde ücretsiz bisiklet kiralama hizmeti sunuyor. Gaziulaş Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. tarafından uygulamaya konulan bu hizmet, öğrencilerin ulaşımını daha pratik hale getirmeyi hedefliyor.
Öğrenciler, Gazibis mobil uygulamasını Google Play ve App Store’dan indirerek, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra bisikletler üzerindeki QR kodunu okutarak kiralama işlemini gerçekleştirebiliyor. Uygulama sayesinde öğrenciler, kampüste hızlı ve kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler.
Belirlenen 15 farklı noktadan temin edilebilen bisikletler, kampüs içindeki ulaşımda zaman tasarrufu sağlamayı ve çevre dostu bir alternatif sunmayı amaçlıyor.
Öğrencilerden Olumlu Yorumlar
Ücretsiz bisiklet hizmetinin öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirten Ersin Gündoğan, uygulamanın işleyişini anlattı. Gündoğan, "Gaziantep Üniversitesi kampüsü oldukça geniş ve yurt ile hukuk fakültesi arasındaki mesafe uzun. Bu durum yürümeyi zorlaştırıyordu. Gazibis’in kampüse gelmesi ve ücretsiz olması, büyük bir kolaylık sağladı. Uygulamanın kullanımı da basit; QR kodunu okuttuğumuzda bisiklet anında aktif hale geliyor. Bu hizmet için Gazibis ve Fatma Şahin’e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
