Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda resim kursuna katılan Emine Melek Şaşmaz, 2022 yılında ÇOMÜ Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Özel Yetenek Sınavı'nda birinci olarak dikkat çekmişti. Mezuniyet heyecanı yaşayan Şaşmaz, üniversiteden mezun olmanın kendisi için en büyük hayal olduğunu ifade ediyordu.
Başarılı Bir Dört Yıl
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nde eğitimine devam eden Şaşmaz, yeteneğini geliştirdi ve sınıfın başarılı öğrencileri arasında yer aldı. Dört yılın sonunda mezuniyetini elde eden Şaşmaz, cübbesini giyip kepini takarak bu özel anı kutladı. Mezuniyet töreninde heyecanla kepini havaya fırlatıp bol bol fotoğraf çektirdi.
İlk Adımlar ve Eğitim Süreci
Şaşmaz, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda aldığı eğitimin kendisi için büyük bir katkı sağladığını vurguladı. "Engelliler Sarayı'na ilk gittiğimde resim yapmayı bilmiyordum. Burada geçirdiğim beş yıl boyunca yeteneğimi geliştirdim. Özel yetenek sınavlarına buradan hazırlandım. Bu nedenle burası benim hayatımda çok özel bir yere sahip. Yıllar önce hayalini kurduğum yerdeyim. İnsanın isteyince her şeyi başarabileceğini söyleyebilirim. İstedim, çalıştım ve engelleri aşıp başardım," diye konuştu.
Başkan Yıldız'dan Tebrik
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, azim ve sıkı çalışmanın sonucunda hayallerine ulaşan Emine'yi tebrik ederek, gelecekteki yaşamında başarılar diledi. Şaşmaz'ın hikayesi, birçok insana ilham verecek bir başarı öyküsü olarak öne çıkıyor.