Kayseri Sarıoğlan'da Yağan Kar, Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Kayseri Sarıoğlan'da etkili olan kar yağışı, çiftçilerin umutlarını artırdı. Geçen yazın kurak geçmesi sebebiyle sıkıntılar yaşayan çiftçiler, karın bereket getirmesini umuyor.

Kayseri Sarıoğlan'da Yağan Kar, Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü
Kayseri Sarıoğlan'da etkili olan kar yağışı, çiftçilerin umutlarını artırdı. Geçen yazın kurak geçmesi sebebiyle sıkıntılar yaşayan çiftçiler, karın bereket getirmesini umuyor.
Google News'te Abone Ol

Geçtiğimiz yaz döneminde yaşanan kuraklık, Kayseri'nin tarım alanlarında olumsuz etkiler yaratmıştı. Çiftçi Güneş, bu durumu dile getirerek, "Yağan karın tüm çiftçilere ve insanlığa bereketli olmasını diliyorum" dedi. Güneş, yolların kapanmasının önemli olmadığını, ekiplerin hızlıca yolları açtığını ifade etti. Ayrıca, yeraltı sularının seviyesinin ciddi şekilde düştüğüne dikkat çekerek, "100 metreden çektiğimiz yeraltı suları artık 200 metrelere düştü. Barajlarımızın doluluk oranları da oldukça düşük. Bahçecik barajı neredeyse bitme aşamasına geldi. Sarıoğlan barajı sıfıra indi ve sarımsaklı barajının doluluk oranı yüzde 12 civarında. Yamula Barajı ise sadece yüzde 8 seviyelerinde" şeklinde konuştu.

Bu durumun çiftçiler için büyük bir endişe yarattığını belirten Güneş, "İnşallah yağan kar, barajlarımızın dolmasına yardımcı olur ve bu sene tarımsal verimliliğimiz artar" dedi. Çiftçiler, kar yağışının ardından umutla bekleyişlerini sürdürüyor ve karın getireceği bereketin tarım sektörüne olumlu yansıyacağına inanıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin