Olay, 20 Ocak'ta Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Körfez Mahallesi Berk Sokak'taki kapalı otoparkta gerçekleşti. Sanık Arda K., burada arkadaşları Ferhat Ozan Yıldırım ile bir tartışmaya girdi. Tartışma kavgaya dönüştüğünde, Arda K. motosikletin sepetinden aldığı bir bıçakla Ferhat Ozan Yıldırım'ı karnından yaraladı. Yıldırım, ağır yaralı olarak Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası kaçan sanık, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Olayda kullanılan bıçak da ele geçirildi. Sanık, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Pişmanlık İfadeleri
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, “kasten öldürme” suçundan tutuklu yargılanan Arda K. ile maktul Ferhat Ozan Yıldırım’ın ailesi ve taraf avukatları katıldı. Sanık Arda K., yaptığı savunmada, Ferhat Ozan Yıldırım ile aynı şirkette kurye olarak çalıştıklarını ve aralarında husumet bulunmadığını belirtti. Olay günü yaşananları aktaran sanık, maktulün motosikletine tepki gösterdiğini ve çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü ifade etti. Arda K., "Motosikleti onun üzerine sürdüğümü iddia ederek bana tekme attı ve küfür etti. Beni motosiklete doğru ittirince korkutmak amacıyla sepetteki bıçağı aldım. İlk seferde vurmadım, boğuşmaya devam ettik. Bıçak bacağına geldi ve kan görünce geri geldi. Bu sırada boğazıma sarılarak, 'Seni öldüreceğim' dedi. Nefessiz kaldım ve bıçağı bir kez savurdum. Amacım öldürmek değildi, keşke ben ölseydim. Olay günü birlikte yemek yemiştik, çok pişmanım" dedi.
Tanık İfadeleri
Olayda tanık olarak dinlenen H.K., "Ben gittiğimde maktul ayağından bıçaklanmıştı. Onları ayırmaya çalıştım. Maktul, sanığa tokat attı ve sanığın yakasından tutarak itiyordu. Daha sonra sanık Arda’nın, Ferhat Ozan Yıldırım’ı bir kez bıçakladığını gördüm. Elinde bıçak olduğu için araya giremedim" şeklinde konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.