Konya Meram'da Geleneksel Basın Buluşmasında Gazeteciler Kutlandı

Konya Meram'da gerçekleştirilen geleneksel basın buluşmasında, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm gazetecilerin gününü kutlayarak birlik ve beraberliğin önemine değindi.

Konya Meram'da Geleneksel Basın Buluşmasında Gazeteciler Kutlandı
Konya Meram'da gerçekleştirilen geleneksel basın buluşmasında, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tüm gazetecilerin gününü kutlayarak birlik ve beraberliğin önemine değindi.
Google News'te Abone Ol

Konya'nın Meram ilçesinde düzenlenen geleneksel basın buluşmasında, birçok gazeteci bir araya geldi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, programa katılan gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, "25 senedir kurduğumuz ilişkilerin ne kadar bereketli, güzel, düzgün, seviyeli olduğuna bir kez daha şahit oldum. Birçok şehirde böyle bir birliktelik yok. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, "Hepinizin ne zor şartlarda görev yaptığınızı biliyorum. Bunun için hepinizi kutluyorum. Hepimizin amacı Hazreti Mevlana’nın, Şems’in, Sultan Alaaddin’in ve Kılıçarslan’ın hülasa Selçuklu’nun başkenti Konya’mıza hizmet etmek" şeklinde konuştu.

Konya Modeli Belediyecilik Vurgusu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, tüm basın çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ederek, "Konya Modeli Belediyecilik, sadece belediyecilik faaliyetleri noktasında bir modeli ortaya koymuyor, bütün kurumlarımızla başta valimiz, milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz olmak üzere bu birlikteliği oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Yerel Basın ve Hakikat

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, yerel basının şehrin hafızasına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. "Bu toprakların irfanından ve hakikate olan sadakatinden beslenen yerel basınımız; bugün merkezde ve ilçelerimizde güçlü bir yapı haline gelmiştir. Zamanın nasıl geçtiğini çoğu zaman fark etmeden, bayramda, tatilde, hatta en özel anlarda dahi mesleğinizin arkasında olmanız takdire şayandır" dedi.

Başkan Altay, gazetecilerin cesaretinin, dünya kamuoyuna zulmü taşıdığını belirterek, "Yıllardır Gazze’de Filistinli kardeşlerimize yaşatılan zulüm, sizlerin cesaretiyle dünya kamuoyunun vicdanına taşınmıştır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, şehit edilen gazetecilere de saygı göstererek, "Bu vesileyle, Konya basınımızın köklü geçmişine yakışır bir anlayışla görev yapan tüm gazetecilerimizin, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü şimdiden tebrik ediyorum" dedi.

Konya'nın Kadim Basını

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya'nın yerel basın anlamında kadim bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Geçmişte bu camianın temellerini atmış çok değerli ağabeylerimiz, büyüklerimiz var" dedi. Özer, "Sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi ise, "Konya basın emekçileri yıllardır Konya’nın her tür hayırlı hizmetinde üzerine düşen sorumluluğu yapmıştır. Hepinize teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dezenformasyona Dikkat

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, basın mensuplarının zamanla yarıştığını ve çok önemli işler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Doğru haberi bir şekilde ulaştırmaya çalışıyorsunuz, hepinizin emeğine sağlık" dedi.

Konya Valisi İbrahim Akın, Çalışan Gazeteciler Günü’nün haberin izini sürenlerin azmini ve fedakarlığını hatırlamak için kutlandığını belirterek, "Bu güçlü duruş, yalnızca yerel ölçekte değil, küresel gelişmelerde de doğru ve güvenilir habercilikle halkımıza güven veren bir perspektif kazandırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Programa Konya merkez ve ilçelerden çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin