Malatya'da Şehir Kütüphanesi'nde Öğrencilere Nohutlu Tavuk Pilav İkram Edildi

Malatya'da Şehir Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere nohutlu tavuk pilav ikram edildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, öğrencilere yemek dağıtarak görüşlerini dinledi.

Malatya'da Şehir Kütüphanesi'nde Öğrencilere Nohutlu Tavuk Pilav İkram Edildi
Malatya'da Şehir Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikte, öğrencilere nohutlu tavuk pilav ikram edildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, öğrencilere yemek dağıtarak görüşlerini dinledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, hizmet binası içinde bulunan Şehir Kütüphanesi'nde öğrencilere yönelik ücretsiz yemek ikramı uygulamasını sürdürüyor. Her hafta tekrarlanan etkinlikler kapsamında bu haftaki yemek ikramında nohutlu tavuk pilav verildi. Bu uygulama, öğrencilerin ders çalışırken beslenmelerine destek olmak amacıyla hayata geçirildi.

İkram programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, eşi Sevgi Er ve iş insanı Mustafa Özkan ile birlikte öğrencilere yemek dağıttı. Başkan Er, yemek sırasında gençlerle bir araya gelerek sohbet etti ve onların kütüphane hakkındaki görüşlerini aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, haftanın bir gününü "İkram Günü" olarak belirlediklerini belirterek, "Ücretsiz ikramları başlattık. Gelecek süreçte iş insanlarımız da haftada bir gün öğrencilerimize yemek ikram edecek. Bu hafta bu ikramı üstlenen Mustafa Özkan'a teşekkür ediyorum," dedi.

Başkan Er, kütüphanenin gençlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandığını ve kent genelinde yeni kütüphaneler açma planlarının sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Engelsiz Kütüphane projesinin de hayata geçirileceğini vurguladı. "Bölgenin en büyük kütüphanelerinden birini 6 bin 400 metrekarelik alanda inşa ettik. Malatya merkezde böyle bir alan bulmak zordu, bu nedenle belediye hizmet binasının içerisinde kütüphaneyi hayata geçirdik. Malatya’ya modern ve nitelikli bir kütüphane kazandırdığımıza inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Şehir Kütüphanesi'nde ders çalışan öğrenciler, sunulan modern hizmet ve düzenli yemek ikramları nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'e teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin