Mersin Tarsus Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi, Spora Destek Arttı

Mersin Tarsus Belediye Meclisi toplandı, meclis tarafından alınan kararlarla Spor Kulübü’ne 200.000,00 TL, İlçedeki futbol branşında faal olarak faaliyet gösteren spor kulüplerine destek.

06 Eylül 2018 Perşembe, 15:56
Mersin Tarsus Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi, Spora Destek Arttı
-

Tarsus Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye meclis salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başladı.
03.07.2018 tarih ve 2018/7-1 sayılı meclis zabıt tutanağının oylanmasının ardından müdürlüklerden gelen teklifler ve komisyondan gelen evrakların görüşülüp, karara bağlanmasına geçildi.
Mersin İli, Tarsus İlçesi sınırlarından geçen 154kV (Nacarlı-Yenişehitlik) Brş.N-Tarsus TM Enerji İletim Hattı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği konusunun; 3194 sayılı İmar Kanununun 8(b) maddesine göre incelenip karar verilmesi ile ilgili teklif, İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait Tarsus, Kızılmurat Mahallesi 115 ada 39 nolu parselin "Tarsus Tarihi Kent Merkezi Roma Dönemi Kalıntıları Kazı Alanı ve Yakın Çevresi Koruma ve Geliştirme Projesi Planlama ve Projelendirme Hizmet Alımı" işi kapsamında değerlendirilmek üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesinin (d) bendine göre 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesine, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri imzalamak üzere belediye başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi ile ilgili teklif, Plan bütçe ve kesin hesap komisyonu ve İmar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Şehrimizde futbol, voleybol, basketbol, atletizm, jimnastik, karate, boks, güreş ve kick boks branşlarında faaliyet gösteren, belediyemizin ismini taşıyan, şehrimizi yurtiçinde ve yurtdışında başarıyla temsil eden Tarsus Belediyesi Spor Kulübü’ne 200.000,00 TL nakdi yardım yapılması ile ilgili teklif oy çokluğuyla kabul edildi.
Tarsus Belediyesi olarak İlçemizde futbol branşında faal olarak faaliyet gösteren spor kulüplerimizden Tarsus Kanal Spor Kulübü, Tarsusgücü Spor Kulübü, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü, Berdan Spor Kulübü, Yıldırım Spor Kulübü, Kavaklı Spor Kulübü, Reşadiye Spor Kulübü, Tarsus Gençlerbirliği Spor Kulübü, Yeşilkuyu Spor Kulübü, Yenice Spor Kulübü, Tarsus Spor Kulübü, Tarsus Demir Spor, Ali Efendioğlu Spor Kulübü ve Tarsus İşitme Engelliler Spor Kulübüne amatör spor kulüplerine kulüp başı 1.500,00 TL nakdi yardım yapılması ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.
Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait Cinköy Mahallesi 38,00 m2 büyüklüğündeki 792 nolu parselin Misafir Evi amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin (d) bendine göre 10 yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı adına İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesine, kararı uygulamak üzere belediye encümenine, protokolleri imzalamak üzere belediye başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi ile ilgili teklif Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu ve İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Tarsus Belediyesi olarak hizmetlerimizi devreye almaya son hızla devam ediyoruz. 1 Ocak 2019’a kadar her hafta 1 açılış ve 1 temel atma yapacağız. Bazı haftalar 2 açılışta yapabiliriz. Bizim verdiğimiz hiçbir söz havada kalmaz. Verdiğimiz sözleri birbir yerine getireceğiz. Üretken belediyecilik anlayışıyla vatandaş odaklı hizmetlerimize aralıksız devam edeceğiz. Bizden duası ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı