Mersin'de Duyarlı Öğrenciler Daha Temiz Sahiller İçin Kolları Sıvadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Mersin’in ilk mavi bayraklı halk plajı olan Kızkalesi sahilinde, 6 farklı Avrupa Birliği üyesi ülkeden gelen öğrenciler ve işitme engelli bireyler ile birlikte sahil temizliği yaptı.

16 Ekim 2017 Pazartesi, 17:16
Mersin'de Duyarlı Öğrenciler Daha Temiz Sahiller İçin Kolları Sıvadı
-

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fon verilen ve 10-17 Ekim tarihleri arasından gerçekleştirilen, “Take Your Measures Before Last Drop Is Gone!-Son Damla Da Gitmede Önlemini Al!” isimli, Türkiye, Romanya, Bulgaristan, İtalya, Letonya ve Portekiz ülkelerinden gelen katılımcı öğrencilerin yer aldığı Erasmus+ Programı Projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından da destek gördü.
Erasmus+ Programı Projesi kapsamında 6 farklı Avrupa Birliği üyesi ülkeden Mersin’e gelen 36 gönüllü katılımcı ve 30 işitme engelli birey, hep birlikte bilinçli toplum ve sürdürülebilir çevre için kollarını sıvayıp, Kızkalesi sahilini temizlediler.
Deniz kirliliğinin önüne geçebilmek için yapılması gerekenler, doğanın insan hayatına katkıları ve denizlerin insan hayatı için önemine dikkat çekilen projede Türkiye, Romanya, Bulgaristan, İtalya, Letonya ve Portekiz ülkelerinden gelen gönüllü katılımcı öğrenciler, işitme engelli bireylerle birlikte ellerinde çöp torbaları ile temizlik yaparak hem eğlendiler hem de çevre bilinci kazandılar.
Mersin’de gerçekleştirilen etkinlikte 6 farklı ülkeden projeye katılan 36 gönüllü katılımcı ve Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu’ndan işitme engelli 30 öğrenci Kızkalesi halk plajında bir araya gelerek, duyarsız vatandaşların çevreye bıraktığı atıkları temizlediler.
“Öğrenciler arasında kültürel etkileşim sağlandı”
Sahilde temizlik yapan ve İtalya’nın Cenova şehrinden programa katılan Emmanuele Kolp, “Buraya Erasmus+ Programı aracılığıyla, gençlik değişimi projesi için geldim. Aynı zamanda bu proje bir su kirliliği projesi. Mersin’de birçok farklılık gördüm ve benim için en büyük farklılık, yaşadığım şehir büyük bir şehir. Ama Mersin’de bulunduğumuz yerler daha küçük şehirler ve çok hoşuma gitti. Her şey çok güzel görünüyor” dedi.
Program boyunca su kirliliği ve su kirliliğinin önüne nasıl geçilebileceği konusunda bilgilendirmeler yapıldığını sözlerine ekleyen Emmanuele Kolp, “Su kirliliğinin özellikle Türkiye özelinde ne gibi sorunlar yarattığıyla ilgili tartıştık. Bugün de burada toplandık. Bu güzel çocuklarla hayatımda ilk defa bir plajı temizledim. İlk kez böyle bir şeyin için de bulundum. Evet belki bu çocukları tam olarak normal diye tabir edemesek de böyle bir şeyin içerisinde bulunmak, onlarla iletişime kurmak benim için çok güzel” dedi.
“Denizler çöplük değil”
Yunus Emre İşitme Engelliler Okulu’nda 7.sınıf öğrencisi olan Esma Öztürk, “Buraya Avrupa’dan gelen misafirlerle beraber deniz temizliği için geldik. Çöpleri toplayıp, çöp kutusuna attık. İnsanların çöplerini çöp kutularına atmaların lazım. Denizler çöplük değil. Sahillerimiz temiz kalmalı” şeklinde konuştu.
Sahilde insanların her türlü çöpü kuma ve denize attığını söyleyen 7. Sınıf öğrencisi Emine Kelleli, “Avrupa’dan gelen misafirlerimizle temizlik yaptık. Ben bu etkinlikte çok mutlu oldum. Her yeri tertemiz yaptık. İnsanlar çevre konusunda daha dikkatli olmalılar. Çöpleri yere değil çöp kutusuna atmalılar. Bu etkinlikle yabancı ülkeden gelen misafirlerle tanışma fırsatı bulduk o yüzden bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.
Hayata geçirilen proje, çevre ve deniz kirliliği konusunda bilinçlenmiş gençleri topluma kazandırmak,  deniz kirliliğinin ne boyutlara geldiğini insanlara göstermek ve bu konuda alınması gereken önlemlere dikkat çekmeyi amaçlıyor. Avrupa Birliği’nin çok kültürlü yapısının yansımalarını da kapsayan proje ile farklı kültüre sahip gençler çevre için bir araya geldi ve birbirleri ile kültürel etkileşim sağladı.
Projelerden ve Avrupa birliğinin sunduğu programlardan haberdar olmak isteyen vatandaşlar, Türkiye Ulusal Ajansı resmi sayfasını (www.ua.gov.tr)'yi ziyaret edebilecekler.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor