Mersin'de İlki Düzenlenen Festivalin Finali İlk Engelsiz Halk Plajının Yer Aldığı Kızkalesi’nde Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında, festivalin son gününde de konserlere hız kesmeden devam etti. Festivalin finali, Mersin’in uluslararası düzeyde mavi bayrak alan ilk plajı ve aynı zamanda ilk engelsiz halk plajının yer aldığı Erdemli-Kızkalesi’nde gerçekleşti.

16 Ekim 2017 Pazartesi, 17:14
Mersin'de İlki Düzenlenen Festivalin Finali İlk Engelsiz Halk Plajının Yer Aldığı Kızkalesi’nde Yapıldı
-

Kızkalesi’nde gerçekleşen konserde, söylediği şarkılar ile herkesi büyüleyen ve kulakların pasını silen ses sanatçısı Sevinç Arda yer aldı. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne gelen vatandaşlar, Sevinç Arda’nın seslendirdiği şarkılar ile müzik dolu bir gün geçirdiler.

Düzenlenen konsere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Kemal Çokakoğlu ve Hasan Gökbel ile çok sayıda müziksever katıldı.

“Mersin’i dünya tanıyor’’
Konuşmasında Mersin’in festival boyunca tüm dünya ile bütünleştiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘’Böyle bir ilki hep birlikte başarmış olmaktan çok büyük bir onur duyuyoruz. Mersin, festival boyunca tüm dünya ile bütünleşmiş durumda. Mersin konuklarını ağırlıyor. Mersin kültüre, sanata sahip çıkıyor. Mersin, Mersin’i dünyaya tanıtıyor. Dolayısıyla kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Biz de yerel yöneticiler olarak, Mersin’i bir yerlere taşıma gayreti içerisindeyiz. Ama bu sadece bizim gayretimiz ile olmaz. Aziz Atatürk’ünde belirttiği gibi; Mersinliler, Mersin’e topyekün sahip çıktıkça ancak olacaktır. Ben tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen, gayret gösteren bütün arkadaşlarımıza teşekkür. Mersin’i bütün ilçeleriyle birleştirmiş ve bütünleştirmiş durumdayız’’ dedi.
‘’Final, en güzel sahillerin yer aldığı Kızkalesi’ne yakışırdı.’’
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise konuşmasında, ‘’Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivaline hepiniz hoş geldiniz. 16 ülkeden kıtaları aşarak, bütün engelleri aşarak ülkemize gelen ve Mersin’de adeta engelliler bayramı haline dönüştüren sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Final tabii ki Kızkalesi’ne yakışırdı. Mersin’in merkezi, en güzel sahillerinin olduğu yer Kızkalesi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Değerli sanatçımız Sevinç Arda’ya da teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.’’ dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor