Mersin'de Parçalara Ayrılarak Öldürülen Gencin Katilli 3 Polis Tutuklandı

Mersin'de 10 yıl önce 'Nişanlıma gidiyorum' diye evden çıktıktan sonra parçalara ayrılıp yakılan gencin katilleri yakalandı.

07 Mart 2017 Salı, 18:26
Mersin'de Parçalara Ayrılarak Öldürülen Gencin Katilli 3 Polis Tutuklandı
-

Mersin'de 2007 yılında kafası, eli ve ayağı kesildikten sonra yakılarak vahşice öldürülen 28 yaşındaki gencin katil zanlıları yakalandı. Gencin ablası ve polis olan kocası ile birlikte aralarında 3 polisin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 3 polis ise tutuklandı. Polis ekipleri 4 yıllık çalışma sonrasında faili meçhul cinayeti aydınlatırken, öldürülen gencin kafasına halen ulaşılamadı.

PARÇALARA AYIRIP YAKMIŞLAR

26 Aralık 2007 tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Kocavilayet Mahallesi Gözne Otoban Gişeleri ile Çeşmeli Otobanı Müftü Viyadüğü altında kafası, ayakları ve elleri kesilmiş, tamamen yanmış bir erkek cesedi bulundu.

AİLESİ KAYIP BAŞVURUSU YAPINCA KORKUNÇ GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Cesedin kime ait olduğunun tespiti için devam eden çalışmalar sırasında, Mezitli ilçesi Şehit Ramazan Yılmaz Polis Merkezi Amirliğine bir aile gelerek, çocuklarının Adana'dan 5 Aralık 2007'de Mersin'e gelmek için evden çıktığını ve o günden beri haber alamadıklarını ifade ettiler. Bunun üzerine yapılan çalışmalar neticesinde cesedin kayıp Oktay Uçgun olduğu belirlendi.

4 YILLIK TİTİZ ÇALIŞMA

Jandarma bölgesinde olduğu için dosya jandarma komutanlığına gönderildi. Ancak cesedin bulunduğu bölgenin emniyete devredilmesinin ardından dosya Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğine geldi. Olayı soruşturan Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, yaklaşık 4 yıl boyunca titiz bir çalışma yürüttü.

7 BİN SAYFALIK DOSYA 10 YILLIK CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Küçük delilleri isabetle değerlendiren ekipler, suçluları bir bir tespit etmeye başladı. Yaklaşık 7 bin sayfalık dosya hazırlayan ekipler, yaptıkları titiz çalışmayla 10 yıllık faili meçhul cinayeti aydınlattı.

GENCİN ABLASI ENİŞTESİ VE 3 POLİS GÖZALTINA ALINDI

Yapılan çalışmalar sonucunda ekipler, öldürülen gencin ablası A.S.K. ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis eşi Orhan K. ve Adana Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Selim T.'yi, Batman Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Nihat Ş. ile M.S. ve M.A.'yı gözaltına aldı.

ÜÇ POLİS CİNAYETİ İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI

Emniyette yapılan sorguda konuşmama haklarını kullanan şahıslar, mahkemeye sevk edildi. Mahkemede cinayeti itiraf ettikleri öğrenilen polis memurları Nihat Ş., Orhan K. ve Selim T. tutuklanırken, öldürülen gencin ablası A.S.K. ile M.S ve M.A. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MİRAS MESELESİ

Öldürülen gencin henüz kafasına ulaşılamazken, cinayetin miras meselesi yüzünden işlendiği iddia edildi.

EVDEN 'NİŞANLIMA GİDİYORUM' DİYE ÇIKMIŞTI

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra askere giden Oktay Uçgun (30), Erzincan'da vatani görevini tamamlayarak, 5 Ekim 2007 tarihinde memleketi Adana'ya dönmüştü. Uçgun, daha sonra Hollanda'da yaşayan arkeolog Seda K. ile nişanlanmıştı. Baba Teyfik Uçgun (60), Adana'nın en gözde semtlerinden olan Kenan Evren Bulvarı üzerindeki 2 gayrimenkulünü, nişanlanan oğlunun üzerine yapmıştı. Bu gayrimenkullerin kira geliriyle gününü gün eden Uçgun, 5 Aralık 2007 tarihinde yeni aldığı otomobiliyle Mersin'de kız kardeşinin yanında kalan anne ve babasını ziyarete gitmiş, burada ailesiyle yemek yiyen ve sohbet eden Oktay Uçgun, nişanlısıyla görüşeceğini söyleyerek, gece 23.00 sıralarında Adana'ya gitmek üzere Mersin'den ayrılmıştı. Uçgun'dan o tarihten sonra bir daha haber alınamadı. Oktay Uçgun'un yeni aldığı otomobil, kaybolduktan 3 gün sonra Tarsus'un Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunmuştu.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”