Mersin'de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı Sona Erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye Haritalandırılması Pilot Projesi Çalıştayı sona erdi.

04 Ağustos 2018 Cumartesi, 19:27
Mersin'de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Çalıştayı Sona Erdi
-

Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda belirlenen 17 kalkınma hedefine uyum sağlayan projeleri ve hizmetleri dolayısıyla pilot projeye ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri iki gün süren çalıştay boyunca UCLG-MEWA yetkilileri tarafından değerlendirildi.
Çalıştayın ikinci gününde Büyükşehir Belediyesi’nin Daire Başkanlıkları bazında proje ve faaliyetleri değerlendirilerek, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında sınıflandırıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin(MESKİ) göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği ve başarılı bir şekilde sürdürdüğü 300’den fazla proje kalkınma hedeflerine uyumluluğuna göre sınıflandırıldı.
Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve akademik çevreden katılımın yoğun olduğu çalıştayda Büyükşehir Belediyesi’nin kültür, sosyal, sağlık, eğitim, ulaşım, çevre, turizm alanlarında eşitlikçi, toplum refahını gözeten ve vatandaş odaklı projeleri yetkililerle birlikte farklı bakış açıları ile değerlendirilerek, kalkınma hedeflerine göre konumlandırıldı.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Yeni Kentsel Gündem Hakkında UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz’a Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve yetkilileri tarafından tanıtılan projeler Proje Sorumlusu Barış Timur ve Melis Şahin tarafından, oluşturulacak rapor için proje/faaliyet sınıflandırılması noktasında ön bilgilendirme amaçlı istatistik grafiği oluşturdu.
Hazırlanan Rapor BM’ye Sunulacak
Çalıştay sonunda gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısında ise UCLG-MEWA Genel Koordinatörü Salim Korkmaz, çalıştayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çalıştayın katılımı yüksek, oldukça ilgili ve verimli geçtiğini belirten Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin 300’e yakın projesinin hedefleri desteklediğini ve projeler doğrultusunda hazırlanacak raporun Birleşmiş Milletlere sunulacağını ifade etti.
Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne uyan projelere sahip yerel yönetimlerin belirlendiği ve uluslararası alanda tanıtılmasına olanak sağlayacak olan “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Türkiye Haritalandırılması Projesi” sayesinde Büyükşehir Belediyesi, projelerini ve faaliyetlerini ulusal ve uluslararası alanda tanıtılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi