MESKİ'den Çok Önemli Su Kesintisi Açıklaması

Tüm Mersinlileri ilgilendiriyor...

09 Mart 2018 Cuma, 19:34
MESKİ'den Çok Önemli Su Kesintisi Açıklaması
-

İşte MESKİ tarafından paylaşılan o açıklama;
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından hafta sonu Mezitli, Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz İlçelerinin bazı Mahallelerinde yaşanan su kesintisinin mahiyeti hakkında vatandaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gereksinimi doğmuştur.
04.03.2018 tarihinde Mezitli İlçesinin tamamı ile Toroslar, Yenişehir ve Akdeniz İlçelerinin bazı Mahallelerinin su ihtiyacını karşılayan D1-D2 içmesuyu depoları arasında bulunan Ø1000’lik borunun yenilenmesi esnasında mevcut boruda öngörülemeyecek mahiyette bir arıza meydana gelmiştir. MESKİ Genel Müdürlüğümüz Teknik ekipleri ivedilikle arıza noktasına iş makinesi, her türlü ekip ve ekipman ile yedek parçaları temin ederek zaman kaybetmeden çalışmalara başlamıştır. 24 saat aralıksız sürdürülen özverili çalışmaların ardından Ø1000’lik borunun içme suyu hattına bağlantısı sağlanmıştır. Söz konusu çalışma sırasında 2 adet vinç, 6 adet kepçe, montaj ve demontaj ekibi olmak üzere yaklaşık 50 kişilik ekiple aralıksız çalışan MESKİ teknik ekiplerimiz, 4 Mart 2018 Pazar günü başlayan montaj çalışmasını 05 Mart 2018 Pazartesi günü saat 15:30 itibarı ile tamamlamıştır.
10 km uzunluğunda Ø1000 mm çapında isale hattının ve depoların dolması beklenmiş, akabinde ise kesinti nedeniyle tamamen boşalan şehir şebekesine su verilmiştir. Ancak yaklaşık 200 km uzunluğunda olan şehir şebekesinin dolması ve yüksek katta yaşayan vatandaşlarımıza suyun ulaşması zaman almıştır.
Anılan hatta saniyede 30 litrelik bir su kaybı ve kaçağının olması ile su kaynaklarının korunması ve gelecekte bu hattan kaynaklanacak olan su kesintilerinin kesin olarak çözülmesi maksadıyla tek seferde anılan hattın yenilenmesi gerekmiştir. Söz konusu hattın yenilenmesi işi 400 metrelik bir çalışma olup, 300 metresi tamamlandıktan sonra 100 metrelik kısmın yenilenmesi sırasında kente su veren borunun hayli eski olması ve 1980’lerde döşenen hattın 6-7 metre derinde kalması nedeniyle bu hatta arıza meydana gelmiş, bu mücbir durum karşısında söz konusu su kesintisi hadisesi yaşanmıştır. Kesintisiz ve özverili bir çalışma ile süratle tamamlanan hat yenilenmesi neticesinde saniyede 30 litrelik su kaybı önlenmiş, söz konusu kaçak ve kaybın ise Aydıncık ve Çamlıyayla ilçelerinin bir yıllık su tüketimine tekabül ettiği hesap edilmiştir.
Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur, yaşanan bu beklenmedik arıza nedeniyle oluşan su kesintisi sonucunda vatandaşlarımızın gösterdiği sabır ve hoşgörüden ötürü teşekkür ederiz.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti