Pekin'de Türkiye ve Çin Arasında Konut Çalışma Grubu Kuruluyor

Türkiye ve Çin, konut ve şehirleşme alanında ortak çalışma grubu kurma kararı aldı. COP31 süreci için iş birliği teyit edildi. Çevre Bakanı Murat Kurum, Pekin'de görüşmelerde bulundu.

Pekin'de Türkiye ve Çin Arasında Konut Çalışma Grubu Kuruluyor
Türkiye ve Çin, konut ve şehirleşme alanında ortak çalışma grubu kurma kararı aldı. COP31 süreci için iş birliği teyit edildi. Çevre Bakanı Murat Kurum, Pekin'de görüşmelerde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iki günlük resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Çin'de temaslarını sürdürüyor. Pekin'de ilk olarak Çin Konut ve Kentsel-Kırsal Kalkınma Bakanı Ni Hong ile bir araya geldi. Burada, şehircilik ve konut politikaları üzerine yapılan görüşmelerde COP31 sürecinin önemine vurgu yapıldı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Türkiye ile Çin'in konut ve şehirleşme alanında ortak bir çalışma grubu oluşturacaklarını açıkladı.

İki Ülke Arasındaki İş Birliği

Bakan Kurum, mesajında, "Türkiye olarak ev sahipliğini yapacağımız COP31 başta olmak üzere şehircilik, konut politikaları, kentsel dönüşüm ve akıllı şehirler konularını ele aldık. Asrın inşa sürecinde edindiğimiz deneyimleri paylaşarak, afetlere dayanıklı ve insan odaklı şehircilik vizyonumuzu sunduk. Bu bağlamda, konut ve şehirleşme alanında dünyanın önde gelen iki ülkesi olarak ortak çalışma grubu kurma ve mutabakat zaptı imzalama kararı aldık. Adımlarımızın şehircilik ve konut alanındaki iş birliğimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

COP31 Görüşmeleri

Bakan Kurum, daha sonra Çin Ekoloji ve Çevre Bakanı Huang Runqiu ile bir araya geldi. İki heyet arasında gerçekleştirilen görüşmede COP31 sürecinde iş birliği alanları tartışıldı. Bakan Kurum, sosyal medya paylaşımında, "İklim hedefleriyle uyumlu politikaların güçlü sonuçlar üretebileceğini halihazırda gösteren Çin ile COP31'de de iş birliği içinde olacağız. Çin Halk Cumhuriyeti Ekoloji ve Çevre Bakanı Huang Runqiu ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İklim eyleminin hızlandığı ve finansmana erişimin güçlendiği bir dönüm noktasını değerlendirdik. İki ülke arasındaki bağların sürdürülebilir çevre hedeflerimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin