Polisten vatandaşa 'Camiye gidiyor musun?' sorusu

ESKİŞEHİR - Eskişehir’deki operasyonda gözaltına alınan vatandaşlara, polisin ilginç sorular sorulduğu ortaya çıktı

Polisten vatandaşa 'Camiye gidiyor musun?' sorusu
ESKİŞEHİR - Eskişehir’deki operasyonda gözaltına alınan vatandaşlara, polisin ilginç sorular sorulduğu ortaya çıktı
Google News'te Abone Ol

ESKİŞEHİR - Eskişehir’deki operasyonda gözaltına alınan vatandaşlara, polisin ilginç sorular sorulduğu ortaya çıktı. Operasyonun ikinci gününde dosyaya gizlilik kararı verilmesi sonrası söz konusu kişilere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki ifadeleri sırasında, 'Aracınız varsa akaryakıtı nereden alıyorsunuz?', 'Boş vakitlerinizi kimlerle, ne şekilde geçiriyorsunuz?', 'Kahvehane, mescit, camiye gider misiniz?', 'Facebook ve Twitter kullanıyor musunuz?', 'Bu hesaplarınızın isimleri neler, buradan neler paylaşıyorsunuz?' şeklinde sorular sorulması dikkat çekti.

Eskişehir’de 8 Kasım'da 2015 günü, aralarında esnaf, iş adamı, devlet memuru ve özel sektör çalışanlarının yer aldığı 24 kişi, polis operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Bu kişilerden 19’u mahkeme tarafından serbest kaldı, 4 kişi tutuklandı. Operasyonun ikinci gününde şüphelilerin ifade alma işlemleri daha başlamadan önce savcılık tarafından dosyaya gizlilik kararı getirilmesi dikkat çekti.

TUTUKLAMA GEREKÇESİ, ADRES DEĞİŞİKLİĞİ VE GÜNÜ GEÇMİŞ PASAPORT

Kişilerin emniyetteki ifadelerinin alınması ile adliye sürecinde ilginç soruların sorulması ve gerekçelerin gösterilmesi dikkat çekti. Tutuklanan 5 kişiden eğitimci M.M.’nin, tutuklanma gerekçesinin 'adres değişikliği ve üzerinde günü geçmiş pasaport' olduğu öğrenildi. Tutuklananlardan İ.D.’nin de tanık olarak çağrıldığı, ifade vermek için geldiği emniyette gözaltına alınıp, ardından mahkeme tarafından tutuklanması da tepki toplandı. Tutuklanan esnaflardan birinin ise susma hakkını kullandığı belirtildi.

ARACIN AKARYAKITINI NEREDEN ALIYORSUN?

Söz konusu kişilere polis tarafından ifade verme sırasında sorulan sorular ise şaşırttı. Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şubesi’nde, söz konusu kişilere ifade verme işlemi sırasında sorulan sorular şöyle: “Eşin hangi okullarda okudu, çocukların hangi okullarda okuyor? Çalıştığın yerlerde hangi görevlerde bulundu? Bir lakabınız var mı? Kaç yıldır nerede, hangi gün ve mesai saatleri içerisinde çalışıyorsunuz? Ailenizde başka çalışan var mı, varsa nerede çalışıyor? Ne kadar maaş alıyor? Aracınız var mı, varsa yakıtını nereden alıyorsunuz? Aracınızın yakıtını nakit mi, kredi kartıyla mı alıyorsunuz? Aracınızı aylık ne kadar masrafı oluyor?”

'CAMİYE GİDER MİSİN?, TWİTTER, FACEBOOK KULLANIR MISIN?'

Polisin sorduğu sorular arasında en çok dikkat çekenlerin şahısların boş vakitlerinde ne yaptıkları, camiye gidip gitmedikleri oldu. Buna göre polis, şahıslara, “Boş vakitlerinizi kimlerle ne şekilde geçirirsiniz? Arkadaşlarınız arasında kimler var? Kahvehane, cami, mescite gider misiniz? Buralar kimler gelir, buralar da insanlarla sohbet eder misiniz? Hangi gazete, dergilere abonesiniz? Facebook ve Twitter kullanıyor musunuz? Bu hesaplarınızın isimleri neler, buradan neler paylaşıyorsunuz?” şeklinde sorular sorduğu kaydedildi.
CİHAN

Kaynak: Mersin Haber

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin