Ramazan'ın Tüm Güzellikleri Tarsus'ta Yaşanıyor

Başkan Can'dan açıklama

04 Haziran 2018 Pazartesi, 18:03
Ramazan'ın Tüm Güzellikleri Tarsus'ta Yaşanıyor
-

Tarsus Belediyesi tarafından şehrin değişik mahallelerinde düzenlenen iftar programlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Binlerce insanın katıldığı iftar programlarında, iftar saatine kadar ilahiler okunup, sema gösterileri yapılıyor. Okunan ezan ve duadan sonra vatandaşlar oruçlarını açıyorlar.
Son olarak Cumhuriyet Mahallesinde yapılan iftar programında konuşma yapan Muhtar İsmail Hakkı Alkaş, ‘’Bu iftarın mahallemizde verilmesinden çok mutlu olduk. En büyük amacı şehrimizde barış ve kardeşlik duygusuyla birlik ve beraberlik içerisinde mübarek ramazan ayının bereketini paylaşmak iftarın maneviyatını hep birlikte yaşamak olan ve bizlere bugün bu iftar sofrasını kuran Şevket Can başkanımıza teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ramazan ayının bütün güzelliklerini Tarsus’ta dolu dolu yaşadıklarını belirtti.
Her gün ayrı bir mahallede binlerce vatandaşla oruçlarını açmanın mutluluklarını yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, ramazan boyunca iftar sofralarını değişik mahallelerde kurmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Can, ‘’Ramazan ayı ülkemize, milletimize, memleketimize, şehrimize ve bizlere hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Tutmuş olduğumuz oruçlarımızı Rabbim kabul etsin. Dualarımızı kabul etsin. Günahlarımızı affeylesin. Çünkü Cenab-ı Allah bağışlayandır. Kıymetli hemşehrilerim ramazan ayında bu sene 2-3 mahallemizi birleştirerek bugün olduğu gibi vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı açmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Ramazan ayı birlik ayıdır, kardeşlik ayıdır, tokun acın halinden anlama ayıdır. Dinimizce kutsal bir aydır. Bizde bu vesileyle vatandaşlarımızla iftarımızı birlikte açıyoruz. Bu iftar programları şehrimizde kardeşliğimizi ve dostluğumuzu biraz daha kaynaştırıyor. Gerçekten iftar programlarımız dolu dolu geçiyor. Sağolsun bugün olduğu gibi vatandaşlarımız iftar programlarımıza güzel katılım sağlıyorlar. Katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.
Biz yerel yönetim olarak ayrım yapmadan, ayırmadan dini, dili, ırkı, milleti, memleketi ve partisi ne olursa olsun eşit hizmet anlayışıyla bütün mahallelerimize, bütün köylerimize hizmet götürüyoruz, götürmeye de devam edeceğiz. Buradan da mahalle sakinlerimize bir müjde vermek istiyorum. Şu anda yaşam boyu spor merkezi inşaatımız bitmişti. İnşallah bayramdan sonra faaliyete geçecek. Burada gençlerimiz spor yapmak isteyen vatandaşlarımız yaşam boyu spor merkezinde güzel bir şekilde sporunu gerçekleştirecek. Tabi bu mahallemizin en büyük eksiği ve ihtiyacı pazar yeriydi. Projemizi çizdirdik, ihalemizi gerçekleştirdik. 10-15 güne kalmaz bu mahallemizde Pazar yeri inşaatımız başlayacak. İnşallah bu yılın sonuna da Pazar yeri bitecek. Pazar yerini de mevcut SSK hastanesinin arka tarafına yapacağız. Buda şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bir projeye daha çalışıyoruz. Tarsus’umuz da ev’lenmeyen kimse bırakmayacağım. Bu yılın sonuna kadar da toplu konut projesinin birincisinin temelini atacağım. İnşallah çok talep olursa, anında da ikinci toplu konut projesine başlayacağım. İnşallah Cenab-ı Allah bu birlikteliğimizi daim ettiği sürece, kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe bizde şehrimize hizmet etmekten mutluluk ve onur duyuyoruz. Bütün hemşehrilerimize hizmet etmeyi Cenab-ı Allah bizlere nasip etsin diyorum’’ dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti