Tarsus Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

04 Ekim 2018 Perşembe, 18:06
Tarsus Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
-

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şevket Can’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Belediye meclis salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başladı.
Daha sonra 06.09.2018 tarih ve 2018/8-1 sayılı meclis zabıt tutanağı oylandı.
Tarsus Belediyesi 2019 Mali Yılı Taslak Performans Programının, Tarsus Belediyesi 2019 (2020-2021) Mali Yılı Bütçe Tasarısının ve Tarsus Belediyesi 2019 Mali Yılı Taslak Yatırım Programının Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonunda görüşülmesi oy birliği kabul edilen Mecliste, Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü üzerinden çalıştırılan Taşeron işçilerin, 24 Aralık 2017 tarih ve 203280 sayılı Resmi gazetede yayımlanan KHK/696 sayılı kararnamenin; Geçici Madde 24’te yer alan şartlara uygun olarak Tarsus Belediyesi İmar Limited Şirketine daimi işçi kadrolarına alınmasından dolayı; Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron işçiler için 2018 Mali Yılında kullanılmak üzere konulan bütçe ödeneğinin yasa çıktıktan sonra ve geçiş işlemleri tamamlandıktan sonra kalan 3.336.944,00 TL’nin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne aktarılması görüşülmek üzere Plan Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.
Tarsus Belediyesi tarafından Gülek Mahallesi’ne yaptırılan Spor Merkezi ve Kapalı Semt Pazarına “Mehmet Kazım Çelik Spor Merkezi ve Kapalı Semt Pazarı” isminin verilmesi oy birliği kabul edildi. Mersin Tarım-Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulması 2018/11415 karar sayısı ile 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunun 4. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 08.01.2018 tarihinde kararlaştırılmış, 31.03.2018 tarih ve 30377 sayılı Resmi gazetede yayınlanmıştır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Mersin Üniversitesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası, Erdemli Belediyesi, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Bitki Islahçıları Alt birliği ile ortak yürütülecek olan projeye Belediyemizin değeri 10.000-TL olan 10 hisse ile ilgili teklifin Plan, Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonunda görüşülmesi oy birliği kabul edildi
Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait, 6.286,10 m2 büyüklüğündeki Tarsus, Gaziler Mahallesi 2811 ada, 11 nolu parselin iki yıl içerisinde Gençlik Merkezi yapılarak kullanılması amacıyla, Mersin Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) bendine ve 75. Maddesinin (d) bendine göre amacı dışında kullanılmamak kaydıyla 20 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsisinin yapılmasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 34. maddesinin (g) bendine göre kararı uygulamak üzere Belediye Encümenine, yapılacak protokolleri imzalamak üzere Belediye Başkanı Şevket Can’a yetki verilmesi yine oy birliği ile kabul edildi.
Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait, Kızılmurat Mahallesinde 1.derece arkeolojik sit alanında kalan, 115 ada 39 nolu parselin, ‘‘Tarsus Tarihi Kent Merkezi Roma Dönemi Kalıntıları Kazı alanı ve Yakın Çevresi Koruma ve Geliştirme Projesi Planlama ve projelendirme Hizmet Alımı’’ işi kapsamında değerlendirilmek üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. Maddesinin (d) bendine göre 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi meclis üyelerinin tamamının oyu ile kabul edildi.
Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan meclis üyelerin sorularını cevaplayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un gelişmesi için çalıştıklarını söyledi.
Başkan Can, “31 Aralık 2018 tarihine kadar her hafta bir açılış gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız sayın Dr. Devlet Bahçeli beyle görüşmemizde kendisini Tarsus’a davet ettim. İlerleyen günlerde değerlendireceğini belirtti. Ayrıca 2019 Yerel seçimlerinde adaylığımı tarafıma bildirildi. Allah izin verirse 2019 yerel seçimlerinde yeniden adayım. Allah’ın izniyle 2019 Nisan ayında da Meclisimizde yine burada yaparız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”