Tarsuslu Aşık Hüseyin “Şarkıcı Fatih Bulut'un Çok Sevdim Yalan Oldu Şarkısı Çalıntı”

Tarsuslu Aşık Hüseyin Akan, sosyal medyada kısa sürede akım haline gelen Fatih Bulut'un seslendirdiği 'Çok Sevdim Yalan Oldu' şarkısının kendisine ait olduğunu belirterek Fatih Bulutu’un şarkıyı izinsiz kullandığı için mahkemeye baş vuracağını ifade etti.

10 Eylül 2019 Salı, 07:54
G: 10.09.2019 - 08:43
Tarsuslu Aşık Hüseyin “Şarkıcı Fatih Bulut'un Çok Sevdim Yalan Oldu Şarkısı Çalıntı”
-

(A.Hakim Kurt- Özel Haber) osyal paylaşım sitelerinde kısa sürede yayılarak akım haline gelen Fatih Bulut'un seslendirdiği 'Çok Sevdim Yalan Oldu' şarkısının çalıntı olduğunu ifade eden Tarsuslu sanatçı Aşık Hüseyin Akan, şarkının sözlerinin kendisine ait olduğunu söyledi.

“Şarkı bana aittir, şarkıyı 1987 yılında yazdım”
Şarkının hikayesini anlatan Aşık Hüseyin “Şimdi bu zalim gecelerin bir hikayesi var. Ben 1987 yılında 15. Kolordu cezaevinde besteledim müzikledim. Bu parçanın herşeyini orada yazdım. O tarihte Adana Demirspor’da fubolcuydum ve evliydim. Tecilim olmadığı için apar topar askere götürdüler. O dönemde hiç gurbete çıkmamıştım evlilikte vardı. Kalemi aldım elime, Umut Işıklarımı birer söndüler, her topluma baktım onlar öndüler, ezdi tükenmek bilmiyor zalim geceler” bunu hikayesi böyle ortaya çıktı. Hak sizde hukuk sizde. Bundan birkaç sene önce bu sözleri Mustafa Balcı diye bir kardeşim internetten söylemiş. Ben onu uyardım, bu eser bana aitti dedim, O’da ‘hocam ellerinden öperim’ dedi. Aradan bir süre sonra bu şarkı patladıktan sonra bizim aile dostumuz beni arayarak, bu Geceler paraçası sana ait değiller mi? Dediler. Baktım evet aynısı söz müzik, Mustafa Balcı ve Fatih Bulut diye yazmışlar. Bir gün beni Fatih Bulut’un menajeri olduğunu belirten biri aradı. Bu şarkının senin olduğunu nasıl ispat edeceksin dedi. Bende ispata gerek yok herşey ortada dedim.”
“Şarkım Belgesele konu oldu”
Geceler şarkısının Belgesele konu olduğunu belirten Aşık Hüseyin Akan, “2010 yılında bir şirket gelerek Cono Ahmet ve çocuklarıyla ilgili belgesel çekeceklerini belirttiler. Belgesel çeken şirket Kültür Bakanlığının projesi kasamında geldiler. Çekimler esnasında bunlar Hüseyin abi sana ait bir eser yok mu dediler. Bu cono aşiretine uygun parça olmalı dediler. Bende Geceler parçası var dedim. Çaldım çok hoşuna gitti. Bu parçayı bu belgesel okudum. Bu parçayı dinlemek isteyenler internette Cono Ahmet'in Çocukları diye yazsınlar. Çıkan belgeselin en sonunda film şirketi benim parçayı koymuş.” Dedi.

“Mustafa Balcı, beni mahkemeye verme”
Mustafa Balcı’nın kendisinin aradığını belirterek kendisinden af dilediğini belirten Akan, “Geçenlerde Mustafa Balcı bana çağrı bıraktı. ‘baba ben bir hata ettim. Çoluk çocuğumdan ayrıyım beni mahkemeye vermedi’ dedi. Bende nasıl vermeyeyim dedim. Sen eserin altına Mustafa Balcı yazmışsın, Fatih Bulut altına söz eser diye Fatih Bulut yazmış karar verin dedim sana mı ait Fatih Bulut’a mı ait. O da yok baba eser sana aittir.’dedi. Bende oğlum niye böyle yapıyorsunu. O zaan sayfana söz sahibini ekle. Her işin kolayı var, dedim” ifadelerini kulandı.
“Fatih Bulut, Telefon Ayrı, Televizyonda Ayrı Konuşuyor”
Fatih Bulut’un kendisini telefonla aradığını belirten Aşık Hüseyin Akan, “Beni Fatih Bulut aradı. Ona ben ‘oğlum ben sana paradan bahsetmiyorum. Ya bu eser senin mi benim mi’ dedim. Oda ‘baba eser senindir’ dedi. Bende ya benimse neden altına adım geçmiyor. Ya senina dın var yada Mustafa Balcı’nın adı var. Fatih bana ‘baba yanına gelşeem, Adana’da koserim var. Ayın 15’inde yanına gelecem ’ dedi. Güya bana para verecek. Televizyonda senin ve Mustafa’nın adı var. Oda parçayı benle Mustafa 5 dakikada yazdık dedi. Beni mecbur bıraktılar basının karşısına çıkmaya. Ona ilk önce büyüklerine saygılı olmasını istedim. Çıkmış televizyona utanmadan ’60-70 yaşındaki adsam çıkmış bu eser beim diyor’ diye demeç veriyor.Herşeyin belgesi var. Ben belgeyle konuşurum. Bu noter tasdiki, diğeride Kültür Bakanlığı onayı ile çekilen Cono Ahmet Belegeslinde. İsteyen bakabilir” ifadelerini kullandı.
İŞTE O ŞARKI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti