Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da törenlerle kutlandı.

30 Ekim 2018 Salı, 09:17
Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon komutanı Bakım Yüzbaşı Şükrü Uzundağ, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Halis Ünal, bazı siyasi parti ilçe başkanları, protokolün diğer üyeleri, STK temsilcileri, oda ve dernek başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
BAYRAM KUTLAMASI
Kaymakam Ünal beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü.
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, 29 Ekim 1923 tarihine dikkati çekerek, bir ulusun yeniden doğuşu olan Cumhuriyetin ilanının bu güne denk geldiğini vurguladı.
Ünal “Cumhuriyet bizim en değerli varlığımızdır. Cumhuriyet bizim ortak değerimizdir. O’nu koruyup, kollamak ve yaşatmak, toplumumuzun görevidir” dedi.
Ünal daha sonra özetle şunları söyledi: “Güzel vatanımızın yönetim şekli Cumhuriyettir. Cumhuriyetimiz 5 yıl sonra 100 yaşını dolduracak. Devletler tarihinde yüz yıllar küçük zaman dilimleridir. Biz Türkler, bin yıldır Allahı’mızın ve ecdadımızın lütfu olan bu topraklarda bu cennet vatanda yaşıyoruz. Orta Asya’dan başlarsak 2500 yıldır dünyanın en uzun devam eden devleti biziz. Adı tarihte değişik isimlerle anılmıştır. Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti. Yüce Önderim Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Dünyadaki mevcut demokratik yönetim sistemleri içinde halen makbulü olan en iyi rejim, birçok batılı gelişmiş, modern ülkenin de idare biçimi olan Cumhuriyettir. Yani cumhurun, halkın idaresi.
29 Ekim 1923 de kurulan Türkiye Cumhuriyeti halkın iradesiyle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük millet meclisi kurulmuş, Osmanlı imparatorluğu sonrası ülke idaresi Cumhuriyet kuruluncaya dek TBMM tarafından ifa edilmiştir. Kurtuluş savaşımızın ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin bugün 95. Yılını kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun.
Bu önemli günün ne anlama geldiğini, Cumhuriyetin nasıl bir rejim olduğunu nasıl kurulduğunu hatırlatmak istedim.
Cumhuriyet, Ulusun vatan ve hukuk sevgisi ve içten bağlılığı ile yaşatılmaktadır. Bu sebeple Cumhuriyete hayat veren damarların başında demokrasi gelir. Demokratik Cumhuriyetlerde kişilerin ve dolayısıyla toplumların özgürlükleri hukuk yolu ile güvence altındadır. Bunların sınırları da adaletin kalemi ile çizilmiştir.” Dedi.
GÖSTERİLER
Öğrencilerin şiir okumasının ardından, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi , İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü spor gruplarının gösterisi sunuldu.
Belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Muharip Gaziler, Kuvayi Milliyeciler ve öğrenciler geçit töreni düzenledi. Büyük ilgi gören törende Tarsus Kaymakamlığının ve bazı sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile hediye çekilişi yapıldı

Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu
Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu
Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu
Tarsus'ta Cumhuriyet Coşkusu

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”