Tatvan'daki Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda eğitim alan Hüsna ve Esma Çapkan, başarılarıyla dikkat çekiyor. İkiz kardeşler, aynı sınıfta eğitim alarak birlikte ders çalışmanın avantajlarını yaşıyor. Önümüzdeki yıl girecekleri Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için hazırlıklarını sürdüren Hüsna ve Esma, aynı liseye gitme hayali kuruyor.
Matematik öğretmenleri Zeynep Umare Kolbaşı, ikiz kardeşlerin derslerindeki başarılarını ve uyumlarını anlatırken, "Kızları ilk gördüğümde çok şaşırdım. Daha önce ikiz öğrencim olmamıştı. Zamanla her birinin farklı yetenekleri olduğunu keşfettim. Onlar derslerinde başarılı ve birbirlerine büyük destek sağlıyorlar. İlk başta aynı sınıfta olmalarının etkisini merak etmiştik ama durum tam tersi oldu. Birbirlerini motive ederek daha iyi sonuçlar alıyorlar." dedi.
Hüsna Çapkan, birlikte ders çalışmanın kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "İkiz olmak güzel çünkü hayatı iki kişi yaşıyorsunuz. Ders çalışırken yardımcı oluyoruz. Seneye LGS'ye gireceğiz ve daha fazla çalışmamız gerekiyor. Ancak aynı zamanda aynı okula gidebilecek miyiz diye de endişe duyuyoruz." şeklinde konuştu.
Esma Çapkan da benzer duyguları paylaştığını ifade ederek, "Seneye 8. sınıf öğrencisi olacağız ve LGS'ye hazırlanıyoruz. En büyük isteğim kardeşimle aynı okulda okumaya devam etmek. Aynı liseyi kazanabileceğimiz konusunda endişeliyiz. İkizimi çok seviyorum ve onunla birlikte eğitim almak istiyorum." dedi.
Hüsna ve Esma Çapkan kardeşler, birlikte büyüyüp öğrenerek geleceğe hazırlanıyor. Şimdi, gözlerini LGS'ye çevirmiş olan ikizlerin ortak dileği, yıllardır birlikte paylaştıkları eğitim yolculuğuna aynı lisede devam etmek.